Що е карате?

Карате е изкуство, популярно в целия свят. Много са страните, където то е спечелило симпатиите на милиони привърженици. Това е бойно изкуство със собствена уникална история, философия и богат арсенал от техники. То може да се практикува от всеки и навсякъде и за него няма възрастова граница. Всяка трудност е само още едно предизвикателство към физическите и духовните възможности на човека. Създаденото в древността изкуство за самозащита продължава да живее и днес и е много ефикасна форма на самозащита – нещо полезно дори и в съвременния живот. Придобива се силен усет за предотвратяване или преодоляване на критичните ситуации.

Искате ли да бъдете сигурни в себе си и успешно да се защитите при посегателства или при изпълнение на служебните си задължения,

Това е вашият клуб!

Тренировките по Карате, Джу-джуцу и самозащита се провеждат във Второ ОУ“Неофит Рилски” гр.Габрово в понеделник, сряда и петък от 18 часа.
Справки и записвания на място или на телефон: 088 8765 365 – Христо Манолов – главен инструктор.

Спортът карате

В карате състезания се практикуват две дисциплини Ката и Кумите.
Ката – представлява комбинация от различни блокове и удари, подготвящи изпълняващия за прилагането им на практика. Катата може да се играе индивидуално и отборно (синхрон).
Кумите – пряка схватка, двубой среща между двама противници. Кумите се играе на татами (специално направено за бойни спортове, предпазва от контузии и не се плъзга). Кумите укрепва психиката, тялото и издръжливостта на индивида. Карате е спорт, в който състезателите демонстрират бойните си умения, показвайки уважение към противника.

Закони на Мусаши

Закони на Мусаши

Закони на Мусаши